Wat is een bezorger?

De bezorger(koerier) is een logistieke functie waarin men pakketten of post ophaalt en bezorgt. De bezorger is uitgerust met een bestelbus, auto of fiets. Bezorgers werken vrijwel voor alle bedrijven. De meeste werken voor logistieke bedrijven zoals PostNL, DHL, UPS, GLS, etc. Maar bezorgers werken ook voor postorderbedrijven zoals Bol.com, Albert Heijn of Coolblue en tot slot heb je bezorgers werkzaam bij voedsel bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd, Deliveroo, lokale eetzaken en UberEats.

Om bezorger te worden heb je geen opleiding nodig. Wel heb je vaak een rijbewijs nodig, voor ofwel een auto(rijbewijs B) of een scooter(rijbewijs AM). Mocht je een voertuig van meer dan 3.500 kilo moeten besturen dan heb je rijbewijs C nodig.

Werkzaamheden van een Bezorger

De bezorger heeft een aantal werkzaamheden. Die bestaan voornamelijk uit het ophalen en bezorgen van goederen en pakketten. Dit moet de bezorger zo snel en efficiënt mogelijk doen. Bij sommige pakketdiensten of bezorgdiensten is enige registratie nodig bij aflevering. Op deze manier kan er geen fraude worden gepleegd en worden geen adressen vergeten. Tot slot is het de taak van de bezorger om er representatief uit te zien op het moment van bezorging.

Wat kan je gaan verdienen als een Bezorger?

Gemiddeld verdient een bezorger ongeveer €2.100,- bruto per maand voor een fulltime functie. Het salaris van deze logistieke functie hangt verder samen met ervaring en het bedrijf waar je als bezorger aan de slag gaat.

Bron: werkzoeken.nl