WAt is een heftruckchauffeur?

De heftruckchauffeur is de bestuurder van vorklift ofwel heftruck. Deze worden veel gebruikt om onder andere beladen pallets te verplaatsen binnen magazijnen en terreinen. De heftruckchauffeurs ondersteunen bij het laden en lossen van de vrachtwagens of bij het plaatsen van pallets op verhogingen. Met een heftruck certificaat ben je een gewilde werkzoekende. Er zijn veel logistieke bedrijven die op zoek zijn naar heftruckchauffeurs.

In deze logistieke functie wordt vaak MBO werk- en denkniveau en een heftruck certificaat gevraagd om op een heftruck te mogen rijden. Het heftruck certificaat is niet verplicht maar vanuit de Arbowetgeving wordt wel deskundigheid gevraagd. Dit is het beste aan te tonen door middel van een heftruck certificaat. Vaak is het mogelijk om een heftruck certificaat te halen die betaald wordt door de werkgever. Daarentegen wordt natuurlijk ook wat verwacht van de heftruckchauffeur. Denk aan competenties zoals:

  • Probleemoplossende instelling
  • Initiatiefrijk en gevoel voor een goed verloop van het werkproces
  • Nauwkeurigheid tijdens het werken

Werkzaamheden van een Heftruckchauffeur

De werkzaamheden van een heftruckchauffeur verschillen per bedrijf. Maar over het algemeen is een heftruckchauffeur verantwoordelijk voor het interne transport van de goederen. Met behulp van een scanner en een heftruck controleert de heftruckchauffeur de etikettering. Zodat de uitgaande orders klaargezet worden voor het transport en de binnenkomende orders op de juiste plek worden geplaatst. Van tevoren voert de chauffeur een controle uit op kwaliteit en kwantiteit. Om te kijken of de goederen geen schade hebben opgelopen of dat er artikelen ontbreken. Zo worden fouten in de voorraadadministratie voorkomen.

Wat kan je gaan verdienen als Heftruckchauffeur?

Het salaris van een heftruckchauffeur ligt gemiddeld rond de €2.300,- bruto per maand. Dit kan natuurlijk hoger zijn wanneer de werknemer al veel ervaring heeft. Een groot voordeel aan deze logistieke functie is dat 67% van de heftruckchauffeurs een vast contract heeft.

Bron: Indeed