Wat is een logistiek teamleider?

De logistiek teamleider is het hoofd van de logistieke afdeling en geeft leiding aan magazijnmedewerkers, heftruckchauffeurs, orderpickers, reachtruckchauffeurs en logistieke medewerkers. Als logistiek teamleider is het belangrijk dat je begrijpt hoe het logistieke proces in elkaar steekt. Het is jouw taak om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op MBO-niveau 4 wordt een opleiding Logistiek Supervisor aangeboden, deze stoomt je klaar voor deze baan. Tijdens deze opleiding leer je leidinggeven en het logistieke proces van binnen en van buiten te kennen.

Werkzaamheden van een Logistiek Teamleider

Als logistiek teamleider heb je rijk takenpakket. Je begint met het voorbereiden en verdelen van de werkzaamheden van het logistiek team. Op deze manier kan het team direct beginnen wanneer het aankomt in het magazijn. Daarnaast controleert de teamleider of de werkzaamheden op de juiste manier en snelheid worden uitgevoerd. Naast het controleren van de werkzaamheden controleert de teamleider ook de inventarisatie van het magazijn, houdt zicht op het ontvangen en opslaan van goederen en registreert de in- en uitkomende goederen. Samen met andere teamleiders of logistieke collega’s ga je overleggen over de verbetering van het proces of deelprocessen, om zo de optimale werkomgeving en werkzaamheden te creëren.

Bij overeenkomende logistieke vacatures worden een aantal competenties gevraagd. Hieronder valt natuurlijk leidinggeven, maar ook communicatief sterk zijn. Ook werk je netjes, gestructureerd, flexibel en resultaatgericht. Daarnaast heb je het in je om anderen constant te motiveren.

Wat wordt ongeveer je salaris als Logistiek Teamleider?

Het salaris van een logistiek teamleider ligt gemiddeld rond de €3.100,- bruto per maand. Dit is echter geen startsalaris voor deze functie maar hangt samen met de ervaring en leeftijd van de werknemers.

Bron: Indeed