Logistieke functies

De logistieke vacatures bij Job Invest zijn divers en het zijn er genoeg! Vind jij logistieke processen interessant en heb je altijd in de logistiek willen werken? Dan ben je bij Job Invest bij het juiste adres! Wij hebben een groot aanbod aan logistieke vacatures openstaan. Bekijk hieronder wat de verschillende logistieke functies inhouden. Wij lichten ze allemaal even toe.

Logistieke werkzaamheden

In een logistieke functie ben jij verantwoordelijk voor de goederenstroom, dit kan bijvoorbeeld als vrachtwagenchauffeur, logistiek medewerker maar natuurlijk ook als heftruckchauffeur. Het gaat er in de kern om dat goederen van A naar B op een juiste wijze worden vervoerd. Tijdens dit proces is het natuurlijk van belang om de kwaliteit te bewaken en derving te voorkomen.

Welke logistieke vacatures zijn er?

Logistieke functies zijn divers en het zijn er genoeg! Zo kun je aan de slag als Orderpicker in het magazijn, als Heftruckchauffeur het interne transsport van goederen regelen of ga je het land in als Vrachtwagenchauffeur om goederen te vervoeren. Hieronder vind je een aantal van onze logistieke functies:

Vrachtwagenchauffeur

Een vrachtwagenchauffeur is de bestuurder van een vrachtwagen. Het rijbewijs C is vereist om de vrachtwagen te mogen besturen. Vaak wordt in vacatures rijbewijs CE genoemd. Omdat het rijbewijs E nodig is om met de combinatie van een trekker en een trailer te mogen rijden.

Heftruckchauffeur

De heftruckchauffeur is de bestuurder van vorklift ofwel heftruck. Deze worden veel gebruikt om onder andere beladen pallets te verplaatsen binnen magazijnen en terreinen. De heftruckchauffeurs ondersteunen bij het laden en lossen van de vrachtwagens of bij het plaatsen van pallets op verhogingen. Met een heftruck certificaat ben je een gewilde werkzoekende. Er zijn veel logistieke bedrijven die op zoek zijn naar heftruckchauffeurs.

Magazijnmedewerker

De Magazijnmedewerker werkt in een magazijn en draagt onder andere zorg voor het laden en lossen van vrachtauto’s en het wegzetten van de producten in het magazijn. Een magazijnmedewerker lijkt op een logistiek medewerker echter is een magazijnmedewerker niet bezig met de logistiek. Als magazijnmedewerker kun je terecht komen bij een grote winkel, een grote fabriek of een distributiecentrum.

Orderpicker

De ideale Orderpicker is een aanpakker en steekt zijn handen graag uit de mouwen. In deze logistieke functie verzamel je orders en zorg jij dat de orders op tijd de deur uit kunnen. Tijdens deze werkzaamheden hou jij je ogen open voor afwijkingen in het magazijn. Zodat alles netjes en overzichtelijk blijft voor jou en je collega’s.

Reachtruckchauffeur

Een reachtruckchauffeur bestuurt een reachtruck. Dit lijkt op een heftruck alleen heeft de reachtruck een langere arm en is deze compacter. Hiermee kan de reachtruck goederen op veel hogere plekken stallen en door smallere gangen rijden. De reachtruck zie je vaak terug in magazijnen met hoge stellingen.

Bezorger

De bezorger(koerier) is een logistieke functie waarin men pakketten of post ophaalt en bezorgt. De bezorger is uitgerust met een bestelbus, auto of fiets. Bezorgers werken vrijwel voor alle bedrijven. De meeste werken voor logistieke bedrijven zoals PostNL, DHL, UPS, GLS, etc. Maar bezorgers werken ook voor postorderbedrijven zoals Bol.com, Albert Heijn of Coolblue en tot slot heb je bezorgers werkzaam bij voedsel bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd, Deliveroo, lokale eetzaken en UberEats.

Logistiek Teamleider

Als logistiek teamleider heb je rijk takenpakket. Je begint met het voorbereiden en verdelen van de werkzaamheden van het logistiek team. Op deze manier kan het team direct beginnen wanneer het aankomt in het magazijn. Daarnaast controleert de teamleider of de werkzaamheden op de juiste manier en snelheid worden uitgevoerd. Naast het controleren van de werkzaamheden controleert de teamleider ook de inventarisatie van het magazijn, houdt zicht op het ontvangen en opslaan van goederen en registreert de in- en uitkomende goederen. Samen met andere teamleiders of logistieke collega’s ga je overleggen over de verbetering van het proces of deelprocessen, om zo de optimale werkomgeving en werkzaamheden te creëren.

Veelgestelde vragen in de productie

Werken in de productie biedt veel gezelligheid aangezien je meestal aan het werk bent in een groot team. Je zal veel samen kunnen werken in teamverband! Aangezien er ontzettend veel vraag is voor personeel in de productie branche, zit er altijd wel een baan voor jou bij!

Allereerst hangt het salaris wat jij gaat verdienen af van verschillende factoren. Zo verschilt het salaris per functie en per werkgever. Daarnaast is jouw leeftijd en werkervaring vaak ook een factor die bepaald wat jij gaat verdienen. Neem eens een kijkje bij een van de vacatures. Bij veel van deze vacatures staat er een salaris indicatie die jou vertellen wat je ongeveer kunt verwachten.

De vacatures die wij jou bieden in de productie zijn vaak fulltime functies, van 36 tot 40 uur in de week. Dus ben je op zoek naar een parttimebaan? Bekijk de vacatures of neem contact met ons op zodat we samen met jou verder kunnen kijken.

De productie is een proces wat dag en nacht door loopt, de meeste bedrijven zijn dan ook 24 uur per dag 7 dagen in de week open. Het is dus belangrijk dat je flexibel ingesteld bent. Zo zijn de meeste functies in ploegendiensten, maar er zijn ook vacatures in dagdiensten. Deze werktijden staan vermeld bij de vacatures!

Werkervaring is binnen de productie branche vaak belangrijker dan een diploma. Wel zijn certificaten vaak wel een pré. Of je een diploma of een certificaat nodig hebt staat op de site bij elke vacature vermeld.