Wat is een Magazijnmedewerker?

De Magazijnmedewerker werkt in een magazijn en draagt onder andere zorg voor het laden en lossen van vrachtauto’s en het wegzetten van de producten in het magazijn. Een magazijnmedewerker lijkt op een logistiek medewerker echter is een magazijnmedewerker niet bezig met de logistiek. Als magazijnmedewerker kun je terecht komen bij een grote winkel, een grote fabriek of een distributiecentrum.

Werkzaamheden Magazijnmedewerker

Voor de magazijnmedewerker is het zaak dat het magazijn onderhouden is en dat deze goed te beheren is. Daarbij geldt dus ook de verantwoordelijk van het laden en lossen van de vrachtwagen in samenwerking met de chauffeur. Vervolgens is het de taak van de magazijnmedewerker deze goederen op de juiste plek in het magazijn neer te zetten. Zo zijn de goederen gemakkelijker terug te vinden als ze weer gebruikt moeten worden. Daarnaast is het ook zijn verantwoordelijkheid om de goederen te controleren op eventuele schade en ontbrekende aantallen. Verder ben je verantwoordelijk voor het picken van productieorders en het verzamelen en verzendklaar maken van klantorders.

Salaris Magazijnmedewerker

Het gemiddelde salaris van een fulltime magazijnmedewerker is ongeveer €2.300,- bruto. Ook als Magazijnmedewerker is het mogelijk om toeslagen te krijgen voor avond, nacht- en weekenddiensten.

Bron: Indeed