Wat is een Orderpicker?

De ideale Orderpicker is een aanpakker en steekt zijn handen graag uit de mouwen. In deze logistieke functie verzamel je orders en zorg jij dat de orders op tijd de deur uit kunnen. Tijdens deze werkzaamheden hou jij je ogen open voor afwijkingen in het magazijn. Zodat alles netjes en overzichtelijk blijft voor jou en je collega’s.

De ideale kandidaat voor deze functie heeft geen moeite met fysiek zwaar werk en om in ploegdiensten te werken. De orders worden de hele dag klaargezet dus er moeten ook de hele dag Orderpickers aanwezig zijn.

Werkzaamheden van een Orderpicker

Als Orderpicker ga je aan de slag met de volgende werkzaamheden:

  • Werkzaam binnen de afdeling logistiek
  • Verantwoordelijk voor het verzamelen van goederen in het magazijn aan de hand van een orderverzamelformulier of een scanner
  • Onder supervisie van een ervaren collega/leidinggevende houdt de orderverzamelaar rekening met de routing in het magazijn en met kenmerken van de goederen.
  • De Orderpicker controleert tijdens het verzamelen de goederen op onder andere juistheid en beschadigingen. Opvallende of goederen die niet aan de eisen voldoen, meldt de Orderpicker aan een ervaren collega en/of de leidinggevende, en registreert dit in een geautomatiseerd systeem.
  • Wegzetten van de verzamelde goederen op de daarvoor bestemde landplaats
  • In voorkomende gevallen laadt de Orderpicker de vrachtwagen. De Orderpicker ruimt de gebruikte middelen en de werkplek op.

Spreken deze werkzaamheden jou aan? Kijk dan snel over welke kennis en vaardigheden je dient te beschikken!

Wat kan je gaan verdienen als Orderpicker

Het salaris van een Orderpicker ligt gemiddeld rond de €2.400,- bruto per maand. Dit is echter geen startsalaris voor deze functie maar hangt samen met de ervaring en leeftijd van de werknemers.

Bron: Indeed