Job blog: THIS IS THE MOMENT TO INVEST IN THE BEST PEOPLE!

In tijden van crisis kiezen bedrijven veelal voor een vacaturestop. Maar is dat nu wel zo verstandig? Waarom meteen overgaan op crisismanagement als juist dit het moment is om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie? Gun jezelf de beste mensen!

Dat moeilijke tijden leiden tot mindere bedrijfsresultaten en meer werkeloosheid is niets nieuws. Maar waarom als bedrijf meteen in de crisis-stand gaan? “Blijf rustig en kijk niet meteen achterom”, vertelt Ralph van Iersel, commercieel directeur van Job Invest. “Want juist nu is het beste talent binnen handbereik”. Zo toont een onderzoek onder ruim 4.700 bedrijven tijdens de laatste drie crisissen aan dat de ondernemingen die bleven investeren in personeel – slechts negen procent (!) van de bedrijven – beter uit de crisis kwamen dan dat ze erin gingen. Ja, ook deze bedrijven reorganiseerden maar bleven tegelijkertijd strategisch investeren in nieuw personeel.

Want hoe gek het op dit moment misschien ook klinkt, een crisis heeft zijn voordelen. “Nu zijn de beste kandidaten beter benaderbaar”, zegt Ralph. “Stel jezelf als organisatie de vraag ‘wie hadden we graag aangenomen?’ En kijk eens of je deze mensen nu wel kunt bereiken. Grote kans dat hun situatie ook is veranderd en dat ze weer graag aan de slag willen gaan.”

Motiveer de beste kandidaten nog net iets meer, zeker nu. Ralph: “Juist nu hoeft salaris niet de belangrijkste motivator te zijn. Mensen staan nu meer te trappelen om te werken. Het bieden van een hoge mate van vastigheid, betrouwbaarheid, autonomie en de kans om te blijven leren en groeien, kan de topkandidaat die jij op het oog hebt, over de streep trekken. En ook niet onbelangrijk: houd je huidige toppers zoveel mogelijk aan boord. Het zou zonde zijn als zij in handen van de concurrentie vallen.”

“Het is verleidelijk om voor de korte termijn op crisismanagement over te gaan”, gaat Ralph verder. “Maar het zijn de lange termijndenkers die niet alleen een crisis overleven, maar er ook nog eens sterker uitkomen. Dus behoud zoveel mogelijk je beste personeel en investeer in het talent dat je beter maakt. Dit is het moment om je bedrijf klaar te stomen voor de toekomst! Wij van Job Invest dragen daar graag aan bij!”

Meer weten over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan conrtact op met Ralph van Iersel. Bel 06-51242835 of stuur een e-amil naar ralph.van.iersel@jobinvestmentgroup.nl