Job blog: Op weg naar een nieuwe baan en wat daar bij komt kijken

Deel 1: Productie/Logistiek

Op zoek naar een nieuwe baan, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen zorgen, vandaag laten wij je zien welke stappen jij tijdens je sollicitatie doorloopt om uiteindelijk een leuke en afwisselende baan voor de lange termijn te vinden. We trappen deze driedelige serie af met Bram de Bruijn, manager Productie & Logistiek bij Job Invest. Hij neemt je stapsgewijs mee in de wijze waarop Job Invest jou de juiste baan in de productie of logistiek bezorgt!

Als kandidaat kun je op verschillende manieren met Job Invest in contact komen. Bram licht toe hoe dat in z’n werk gaat: “Op onze social media kanalen Instagram, Facebook en LinkedIn brengen wij jou op de hoogte over alle vacatures en het laatste nieuws. Je kunt ook naar onze website gaan om te solliciteren of – als je bijvoorbeeld nog niet precies weet waar je naar op zoek bent – je cv delen en je inschrijven voor onze nieuwsbrieven. Het kan ook voorkomen dat we jou een berichtje sturen, bijvoorbeeld doordat we jou cv tegenkomen op websites zoals Indeed, Nationale Vacaturebank of Werk.nl. Natuurlijk kun je ook bellen, dat kan via 073-7113712. Ben je in de buurt? Loop dan gerust ons kantoor binnen, aan de Rietveldenweg 40 in Den Bosch. Er is altijd wel iemand beschikbaar die jou te woord kan staan of verder kan helpen. Super makkelijk toch?”

“We blijven goed contact met je houden tijdens je eerste werkweek”

 “Als jij op zoek bent naar een nieuwe baan, wordt er direct contact met je opgenomen en vervolgens nodigen wij je uit voor een (video)gesprek om jou écht te leren kennen. Jouw competenties, kwaliteiten, wensen en behoeften worden besproken om een beeld te krijgen van wie je bent en wat je kunt. Daarnaast wordt jouw cv doorgenomen en volgt, als het mag en kan, een referentiecheck. Is alles in orde? Mooi! Vanuit hier kom je op de arbeidsmarkt terecht en is het een kleine stap om een match te vinden met jouw toekomstige werkgever! Op het moment dat wij denken dat je past bij een specifiek bedrijf, stellen wij je aan hen voor. Als de interesse wederzijds is, ga je vervolgens op gesprek bij het bedrijf. Het kan ook voorkomen dat je een proefdag mee gaat draaien. Zo weet je precies wat je kunt verwachten als je aan de slag gaat.”

“Er is altijd wel iemand beschikbaar die jou verder kan helpen”

 “Ben je aangenomen? Gefeliciteerd! We regelen jouw contract en zorgen dat je goed voorbereid aan de slag kunt! Ook blijven we goed contact met je houden tijdens je eerste werkweek, zodat we een goed beeld kunnen krijgen hoe het met je gaat en of het werk bevalt. Ben je afgewezen tijdens je sollicitatiegesprek? Wil je ergens stoppen? Geen paniek! Dan gaan wij gewoon een andere baan voor je vinden!”

Of je nu fulltime of parttime wilt werken, beschikbaar bent overdag, in ploegen of in de nacht, of gewoon meer wilt verdienen. Met zo’n 800 vacatures is jouw nieuwe baan handbereik! Dus ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk de vacatures!