Job blog: Op weg naar een nieuwe baan en wat daar bij komt kijken

Deel 3: Professional

Op zoek naar een nieuwe baan, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen zorgen, in deze driedelige serie laten wij je zien welke stappen jij tijdens je sollicitatie doorloopt om uiteindelijk een leuke en afwisselende baan voor de lange termijn te vinden. In dit tweede deel neemt Margot Alsemgeest, Hoofd Team Professional, je mee in de wijze waarop Job Invest jou de juiste baan als Professional bezorgt!

Maar eerst: wat verstaan we binnen Job Invest nu eigenlijk onder een Professional? De tak Professional omvat alle vacatures en kandidaten binnen de zakelijke dienstverlening/ voor op kantoor. Van administratief medewerkers tot HR-managers en van customer service medewerkers tot financiële toppers; het merendeel van de Professional kandidaten heeft een MBO-4 t/m HBO/WO diploma op zak. Team Professional bestaat momenteel uit een drietal recruiters die elke dag weer voor de beste match tussen werknemer en werkgever gaan.

“We gaan dieper in op jouw opleiding, werkervaring en de werkzaamheden van de desbetreffende functie”

 Als kandidaat kun je op verschillende manieren met Job Invest in contact komen. Margot Alsemgeest, Hoofd Team Professional, legt uit hoe dit in zijn werk gaat: “Wij zoeken voornamelijk via LinkedIn naar kandidaten, maar we maken ook gebruik van jobboards, zoals Indeed, Nationale Vacaturebank en Werk.nl. Zo kan het dus zijn dat we je een berichtje sturen of dat we jouw cv vinden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op een van onze vele Professional vacatures reageert. Hebben wij jou benaderd of ben je geïnteresseerd in een vacature? Dan plannen we een intake met je in. Dit kan zowel online als bij ons op locatie zijn. In dit gesprek van 30 tot 60 minuten gaan wij dieper in op jouw opleiding, ervaring en de werkzaamheden van de desbetreffende functie. Ook kijken we op welke manier jij invulling zou geven aan de functie en hoe je dit voor ogen hebt. Tot slot kijken we of er referenties zijn.”

“Op het moment dat wij een goed gevoel bij je hebben, maken we jouw cv op en stellen wij je voor aan de werkgever. Is de interesse wederzijds? Top! Dan ga je op gesprek bij de organisatie. Tijdens dit inhoudelijke gesprek ga je dieper in op verschillende aspecten van de functie en krijg je natuurlijk een beter beeld van de organisatie. Het kan voorkomen dat er een proefdag wordt ingepland, dat je een assessment/ competentietest moet afleggen of nogmaals op gesprek moet. Dit gebeurt altijd in goed overleg met jou en het bedrijf.”

“Voor een langdurig dienstverband is het belangrijk dat jij je goed op je plek voelt”

 “Zijn alle partijen nog steeds tevreden? Super! Dan krijg je een aanbod. Op het moment dat je begint bij je nieuwe werkgever, volgt een proeftijd van één maand. Gedurende deze periode zullen we regelmatig contact met je houden. Wij vinden dit belangrijk, omdat we je graag verder willen helpen als er iets hand is, als je ergens tegenaan loopt of als je specifieke vragen hebt waarop je antwoord wilt hebben. Voor een langdurig dienstverband is het namelijk belangrijk dat jij je goed op je plek voelt. Ben je afgewezen tijdens je sollicitatiegesprek? Wil je ergens stoppen? Geen paniek! Dan zoeken wij samen verder naar de geschikte job. We hebben op dit moment ontzettend veel vacatures open staan, daardoor is jouw nieuwe baan altijd binnen handbereik!”

Of je nu fulltime of parttime wilt werken, beschikbaar bent overdag, in ploegen of in de nacht, of gewoon meer wilt verdienen. Met zo’n 800 vacatures is jouw nieuwe baan handbereik! Dus ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk de vacatures!