Job blog: Op weg naar een nieuwe baan en wat daar bij komt kijken

Deel 3: Techniek

Op zoek naar een nieuwe baan, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen zorgen, in deze driedelige serie laten wij je zien welke stappen jij tijdens je sollicitatie doorloopt om uiteindelijk een leuke en afwisselende baan voor de lange termijn te vinden. We sluiten de serie af met Floor Pheninckx, Manager Techniek bij Job Invest. Zij neemt je stap voor stap mee in de wijze waarop Job Invest jou de juiste baan in de Techniek bezorgt.

Als kandidaat kun je op verschillende manieren met Job Invest in contact komen. Floor legt uit hoe dit in zijn werk gaat: “Je kunt ons via diverse kanalen en websites vinden én bereiken. Als het gaat om onze kanalen betreft het de socials Facebook, Instagram en LinkedIn. Bij websites waar vacatures te vinden zijn moet je denken aan verschillende jobboards zoals Nationale Vacaturebank, Werk.nl, Indeed, maar uiteraard ook onze eigen website. Daarnaast hebben wij een database opgebouwd waarmee wij jou als kandidaat kunnen bereiken en worden er verschillende campagnes uitgezet. Tot slot helpen wij jou om een cv op te bouwen, omdat wij iedereen aan een baan willen helpen!”

“Wij willen precies weten wat jij écht kan en waarin je gespecialiseerd bent”

“Zodra jij geïnteresseerd bent in één van onze aantrekkelijke vacatures, nodigen we je uit voor een één-op-één gesprek. Dat kan zowel online als face-to-face bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek zoomen wij in op jouw opleiding, werkervaring, competenties en volgt er een referentiecheck. Daarnaast wordt er gekeken naar jouw wensen en behoeften. Tijdens deze gesprekken gaan wij de diepte in. Wij willen namelijk helder voor ogen hebben wat jij écht kan en waar jij gespecialiseerd in bent om de juiste match tussen jou en het bedrijf te maken.” 

Zodra je een afspraak hebt bij een organisatie ga je dieper in op de functie(werkzaamheden) en krijg je uiteraard een beter beeld van de organisatie. Het kan voorkomen dat er meerdere gesprekken volgen en dat er een proefdag wordt ingepland. Dit gebeurt altijd in goed overleg met jou, ons en de desbetreffende organisatie.”

“We kijken altijd naar meerdere mogelijkheden bij het vinden van de juiste baan”

“Zijn alle partijen tevreden en ben je aangenomen? Super fijn! Wij regelen jouw contract en zorgen dat je met een goede voorbereiding aan de slag kunt gaan. Tijdens je eerste werkweek blijven we goed contact met je houden, omdat wij persoonlijk contact en betrokkenheid erg belangrijk vinden. Daarnaast vinden we het fijn om te weten hoe het met je gaat en of het werk bevalt.”

“Ben je afgewezen tijdens je sollicitatiegesprek of wil je ergens stoppen? Niet getreurd! Bij Job Invest kijken we altijd naar meerdere mogelijkheden als het gaat om het vinden van de juiste baan. Wij willen dat je meer keuzemogelijkheden hebt zodat je het juiste gevoel bij een bedrijf krijgt en dat jouw kwaliteiten daar naar voren komen!”

Of je nu fulltime of parttime wilt werken, beschikbaar bent overdag, in ploegen of in de nacht, of gewoon meer wilt verdienen. Met zo’n 800 vacatures is jouw nieuwe baan handbereik! Dus ben jij op zoek naar een nieuwe baan in de Techniek? Bekijk de vacatures!