5 slimme trucs om op te vallen met je CV en die droom 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het lastig zijn om op te vallen tussen alle andere sollicitanten. Zeker bij uitzendbureaus en werkgevers die dagelijks tientallen, zo niet honderden cv's te zien krijgen. Om ervoor te zorgen dat jouw cv opvalt en je de beste kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek, zijn er een aantal handige trucs. In deze blog geven we je vijf trucs om op te vallen en die droombaan te scoren.

1. Pas je CV aan op de vacature

Een van de grootste fouten die sollicitanten maken, is om een standaard cv te sturen naar alle vacatures waar ze op reageren. Als je wilt opvallen, is het belangrijk om je cv aan te passen op de specifieke vacature waar je op solliciteert. Lees daarom altijd de vacaturetekst goed door en probeer te achterhalen wat de werkgever zoekt. Vervolgens kun je je cv zo aanpassen dat deze goed aansluit op de eisen en wensen van de werkgever. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde terminologie en benadruk je relevante werkervaring en vaardigheden.

2. Houd het kort en krachtig

Een van de grootste ergenissen van werkgevers en uitzendbureaus is het ontvangen van te lange CV's. Het is dna ook slim om je CV kort en krachtig te houden. Zorg ervoor dat je alleen de belangrijkste informatie vermeldt, zoals je werkervaring, opleiding, vaardigheden en eventuele referenties. Probeer je CV te beperken tot maximaal twee pagina's.

3. Maak gebruik van actiegerichte taal

Een andere manier om je CV te laten opvallen is door gebruik te maken van actiegerichte taal. Dit betekent dat je niet alleen beschijft wat je hebt gedaan, maar ook hoe je het hebt gedaan en wat het resultaat was. Vermijd daarbij het gebruik van passieve werkwoorden zoals 'hebben', 'zijn' en 'worden', maar gebruik actieve werkwoorden zoals 'bereiken', 'voltooien' en 'coördineren'. Op die manier laat je zien dat je proactief en resultaatgericht bent. 

4. Voeg een persoonlijke samenvatting toe

Een persoonlijke samenvatting bevat wie je bent en wat je te bieden hebt als werknemer. Het is een goede manier om je CV persoonlijker te maken en jezelf te onderschieden van andere sollicitanten. In een persoonlijk profiel kun je bijvoorbeeld beschrijven wat je belangrijkste kwaliteiten zijn en wat je ambities zijn. Zorg ervoor de je profiel niet langer is dan twee of drie zinnen en dan het goed aansluit bij de vacature waar je op solliciteert.

5. Zorg voor een overzichtelijke lay-out

Een CV met een overzichtelijke lay-out is ook een slimme manier om op te vallen bij werkgevers. Het is belangrijk dat je CV er professioneel uitziet en dat de informatie gemakkelijk te lezen is. Maak daarom gebruik van een duidelijk lettertype en een overzichtelijke structuur. Zorg ervoor dat de belangrijkste informatie, zoals je werkervaring en opleiding, bovenaan staan. Vermijn veel kleurgebruik en drukke achtergronden. Een clean en strak design kan ervoor zorgen dat jouw CV eruit spring tussen alle andere sollicitaties. 

Conclusie

Het opvallen met je CV is een belangrijk onderdeel van het sollicitatiesproces. Door je CV aan te passen op de vacature, het kort en krachtig te houden, gebruik te maken van actiegerichte taal, een persoonlijke samenvatting toe te voegen en te zorge voor een overzichtelijke lay-out, vergroot jij je kansen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Het kost misschien wat extra tijd en oeite om je CV op deze manier te optimaliseren, maar het kan uiteindelijk wel het verschil maken tussen wel of niet uitgenodigd te worden voor een gesprek. Onthoud dat ieder detail telt en dat je met een goede CV jouw kansen op een nieuwe baan kunt vergroten.  

Hulp nodig?

Het sollicitatieproces kan uitdagend zijn, maar ons team kan je begeleiden bij iedere stap, van het opstellen van een goede cv tot het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Heb jij hulp nodig binnen het sollicitatieproces? Neem dan onderstaand contact op!