Job blog: Outsource Force: van klanten ontzorgen tot personeel begeleiden

Achmed Erassan

Achmed Erassan is samen met zijn team verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding binnen Outsource Force. En daar komt een hoop bij kijken. Niet alleen wordt er aan Rietveldenweg 40 in Den Bosch hard gewerkt aan een optimale ontzorging van iedere klant, maar leggen de werknemers ook een mooie basis richting een (nieuwe) toekomst.

“Werken bij Outsource Force (onderdeel van Job Investment Group, red.) is voor onze medewerkers niet het einddoel”, vertelt Achmed, die verantwoordelijk is voor de planning en de begeleiding van de kandidaten. “Het merendeel van de medewerkers in de werkplaats heeft een rugzakje en zijn mensen die bijvoorbeeld via de gemeente bij ons zijn binnen gekomen. Denk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of nieuwe Nederlanders. Ieder mens heeft een eigen gebruiksaanwijzing en moet je dus weer anders behandelen. Dat is en blijft een uitdaging, maar wel een hele leuke.”

“We trainen werk- en sociale vaardigheden, zodat de mensen uiteindelijk op eigen benen kunnen staan. Dat is soms een uitdaging, want sommige kandidaten zijn niet gewend aan de Nederlandse manier van werken of hebben een taalachterstand. Maar die begeleiding is vooral erg mooi en dankbaar. Samen toewerken naar een nieuwe stap, het (volledig) integreren in de markt om zo een normaal leven op te kunnen bouwen.”

Wat voor werkzaamheden kunnen aan Outsource Force worden uitbesteed?

“We doen vooral aan stickeren, inpakken, ompakken en klein montage. We werken voor bedrijven uit allerlei branches en staan altijd open voor nieuwe opdrachten. Het is dan mijn taak om alles goed in te plannen en ervoor te zorgen dat er genoeg werknemers beschikbaar zijn. Daarbij merk ik dat we meer bekendheid hebben dan voorheen. Het onzorgen van onze klant en het begeleiden van onze mensen is het primaire doel van Outsource Force.”

Waarom moet een bedrijf kiezen voor een samenwerking met Outsource Force?

“Anders dan andere (sociale) werkplaatsen sturen wij wel aan op productiviteit. Dus voor een bedrijf dat zijn producten snel wilt hebben kunnen wij makkelijk aan de deadline voldoen. Daarnaast worden onze medewerkers dagelijks begeleid door onze eigen jobcoaches, waardoor het werk gegarandeerd netjes gedaan wordt. We zitten er bovenop en nemen geen genoegen met half werk. En we zijn gewoon een ontzettend leuk bedrijf. Ik zit hier nu een half jaar en iedereen die hier werkt is keihard bezig voor de zaak en doet dat met veel plezier. Dat is geweldig om te zien.”

“Wanneer ik tevreden ben? Als de werknemers uiteindelijk op een goede plek terechtkomen, zelfstandig kunnen presteren en het leven kunnen pakken. En natuurlijk ook wanneer het werk goed wordt gedaan, onze klanten blij zijn en de volgende keer weer bij ons terugkomen. Ieder bedrijf hoort voor een stukje sociaal bezig te zijn, toch?”

Meer weten over samenwerken met Outsource Force? Ga naar de website en/of neem contact op via ralph.van.iersel@jobinvestmentgroup.nl