Job blog: Door heel open en eerlijk naar elkaar te zijn, hebben we een snelle start kunnen maken.

Begonnen met de samenwerking in de zomer van 2020, groeide Lolaar Spuitgiettechniek B.V. al snel uit tot een van de topwerkgevers van Job Invest. Lolaars directie-assistent Carolien van Bommel – Loverbos en Ralph van Iersel (Commercieel Directeur Job Investment Group) gingen met elkaar in gesprek over de samenwerking, van de bijzondere start tot de verdere verwachtingen.

Lolaar Spuitgiettechniek B.V. is het grootste spuitgietbedrijf van Nederland, met ongeveer 200 medewerkers en is gevestigd in Helmond. Job Invest ontzorgt Lolaar op dagelijkse basis in het werven van medewerkers (van productiemedewerkers tot managers), het verzorgen van de planningen en het bijhouden van de flexpool. Daarnaast is Job Invest inhouse gevestigd en maakt Lolaar gebruik van de diensten van het aan Job Investment Group gelieerde TodayHR. “Het is heel fijn dat we met Job Invest een partij hebben gevonden die ons bedrijf goed kent”, begint Carolien. “Alles zit onder één dak, dus we hoeven niet steeds te schakelen tussen verschillende bureaus.”

Hoe kijken jullie terug op de start van de samenwerking?

Carolien: “Ik denk dat we terug kunnen kijken op een bijzonder begin, waarbij we snel van start zijn gegaan. Dat was niet altijd even makkelijk, maar ik kijk er zeer positief op terug.”

Ralph: “Ik denk dat er een hoop emotie bij Lolaar zat aangaande de invulling van de flexpool. Lolaar is een echt familiebedrijf en jullie maken van je hart dan ook geen moordkuil. We moesten in het begin ook echt wel aan elkaar wennen. Maar doordat we snel alles op moesten zetten, gingen we ook heel nauw samenwerken. En dat heeft er wel voor gezorgd dat we in een korte tijd samen veel hebben kunnen bewerkstelligen.”

Carolien: “Ja, en doordat we heel open en eerlijk tegen elkaar zijn geweest hebben we ook echt een snelle start kunnen maken. Dat was ook een van de voornaamste redenen om met Job Invest in zee te gaan. Geen nette pakken gedoe, gewoon zeggen wat je doet en doen wat je zegt op een zeer professionele manier.”

“Doen wat je zegt en dat op een zeer professionele manier”

Hoe omschrijven jullie de huidige samenwerking?

Carolien: “De samenwerking zoals die is verloopt prettig. Ook wat betreft het contact. De communicatielijnen zijn kort en als ik een vraag heb, weet ik altijd bij wie ik moet zijn. We zijn open en eerlijk naar elkaar en doen niet aan prietpraat. Er is ruimte voor een grapje onderling, maar op de momenten dat de schouders er weer onder gezet moeten worden, weten we ook van aanpakken.”

Ralph: “Alles valt of staat natuurlijk met de match die we maken tussen de kandidaat en de vacature. Maar het proces begint al met het koppelen van de juiste mensen vanuit ons aan de klant. Je voelt het ondernemersbloed bij de mensen van Lolaar, en dat is prachtig om te zien. Soms is het niet altijd even leuk, maar dat komt ook omdat zowel wij als Lolaar het beste willen. Maar het feit dat we al zo snel inhouse zitten en de flexpool beheren, zegt dat het ook echt goed gaat.”

Wat zijn nog aandachtspunten?

Carolien: “Stabiliteit en bereikbaarheid. Stabiliteit in de zin van dat we gaan werken met vaste en dezelfde planningen. Dus niet in de middag zoveel mensen en dan in de avond een mannetje extra. Nee, gewoon altijd dezelfde aantallen. We zijn een bedrijf dat 365 dagen per jaar, 24 uur per dag produceert. Dus is het ook belangrijk dat wanneer er in het weekend wat is, dat we Job Invest kunnen bereiken. Ik kan altijd wel in contact komen met Ralph of Kevin, maar voor operationele zaken klop ik liever niet bij ze aan.”

Ralph: “Ja, daar kan ik me wel in vinden. De constantheid in de pool aan medewerkers is voor ons zeker ook een aandachtspunt. En dan niet alleen ervoor zorgen dat de pool op orde is, maar ook dat we een omgeving weten te creëren waarin de medewerkers ook op de langere termijn voor Lolaar gaan kiezen. Het mooiste compliment dat we kunnen krijgen is dat de uitzendkrachten na verloop van tijd worden overgenomen door Lolaar. Dan hebben onze mensen hun werk goed gedaan.”

“Het mooiste compliment is wanneer onze uitzendkrachten door Lolaar worden overgenomen”

Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Carolien: “Dat vind ik lastig te zeggen, omdat ik de markt de laatste tijd maar moeilijk kan volgen. Maar goed, de verwachting is wel dat we blijven groeien, meer gaan produceren en dus ook jullie hulp in het vinden van de juiste medewerkers nodig zullen hebben, en misschien nog wel meer dan nu.”

Ralph: “Als je ziet hoe Lolaar groeit, zo groeien wij ook. Wat dat betreft hebben we het afgelopen jaar tegendraads aan de markt gepresteerd. Daarom past een klant van het type Lolaar ook zo goed bij ons. Een klant waarbij we alle facetten van onze organisatie kwijt kunnen. Helmond was altijd een beetje nieuw gebied voor ons. En nu, mede dankzij Lolaar, groeien we hard in de regio Helmond. En uiteindelijk moeten we daar allebei beter van worden.”

Carolien: “De match is er in ieder geval zeker. Door nauw samen te werken hebben we de weg naar boven goed te pakken. Die weg heeft natuurlijk zijn hobbels, ook in de toekomst, maar zolang we goed met elkaar blijven communiceren en open en eerlijk blijven, verwacht ik dat we echt wel bergopwaarts blijven gaan.”

Bent u ook op zoek naar de beste match voor uw organisatie? Meer weten over de mogelijkheden? We gaan graag met u in gesprek! Neem contact met Commercieel Directeur Ralph van Iersel, via ralph.van.iersel@jobinvestmentgroup.nl of bel 06-51242835.