Job blog: Ontwikkelen doe je niet door alleen maar in je comfort zone te blijven zitten.

Van dagdiensten overstappen naar ploegen, het opstellen van een nieuwe missie en visie of het vlot laten verlopen van een overname; veranderprocessen binnen een organisatie gaan niet zonder slag of stoot. Corine van Die weet er alles van. Zo heeft ze door de jaren heen meerdere trajecten succesvol begeleid. Samen met haar praten we over haar werk, de ups en downs van veranderprocessen en over de nieuwe samenwerking met TodayHR.

Met een breed cv aan studies en werkervaring op zak, besloot Corine van Die eind vorig jaar voor zichzelf aan de slag te gaan. Corine is een Changemaker, ervaren in het begeleiden van cultuurveranderingen binnen organisaties in de breedste zin van het woord. Maar denk ook aan het vertalen van strategische ambities naar het ontwikkelen van nieuwe werkwijzen, executiegedrag en samenwerking. En verder heeft Corine ook ervaring in het begeleiden van diverse projecten, programma’s en trajecten op strategisch, tactisch en operationeel niveau. “Ik denk graag in nieuwe mogelijkheden, die zowel de organisatie als de medewerkers en de klanten ten goede komen.”

Gezamenlijk de klus klaren

“Mijn aanpak is allesomvattend, actiegericht, duurzaam en gericht op samenwerken. Ik vind het leuk om naar mensen binnen een organisatie te kijken en dus ook de systemen te zien en te onderzoeken hoe je elkaar binnen een organisatie kunt benutten. Binnen een bedrijf heb je allemaal een klus te klaren, ongeacht je functie. En door me te richten op het gebied van mens, organisatie, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, kan ik veel soorten projecten aanvliegen.”

“Binnen een bedrijf heb je allemaal een klus te klaren, ongeacht je functie”

“Wat ik doe met de klant – voor mij veelal directie/ management – is allereerst om tafel gaan en bespreken waar je als organisatie naar toe wilt en wat je op z’n minst wilt bereiken. Dat kan bijvoorbeeld door het maken van een analyse, het ontwikkelen van een specifiek instrument of het begeleiden van een nieuwe manier van werken. Ik werk dus heel erg vanuit resultaat. Ik graaf graag door de verschillende lagen van een organisatie om zo kijken wat er allemaal nodig is.”

Veranderen, met vallen en opstaan

“Het is altijd spannend om te veranderen. Het moeilijkste is om strategisch, tactisch en operationeel niveau gelijktijdig en gelijkaardig mee te nemen. Iedereen heeft hierin een rol. De een kan niet zonder de ander. De bewustwording daarvan is cruciaal in dit soort transformaties. Dus niet alleen ‘de medewerker moet dit gaan doen’ of ‘de organisatie moet het anders doen’, maar ook ‘wat is mijn rol hierin’. Benut de collectieve wijsheid!”

“Het is altijd spannend om te veranderen”

“Een veranderproces gaat met vallen en opstaan. Dus ga niet meteen terug naar de tekentafel als het niet meteen gaat zoals gehoopt. Het hoort er nu eenmaal bij. Er zullen altijd zaken op je pad komen die niet altijd even fijn of leuk zijn, maar die wel maken dat je als mens en/ of organisatie een ontwikkeling doormaakt. Ontwikkelen doe je niet door alleen maar in je comfort zone te blijven zitten.”

Samen duurzame resultaten neerzetten

In december hebben Corine en Petra Boute van TodayHR de krachten gebundeld. “Gezamenlijk kunnen we meer stootkracht bieden. Zo kunnen we hulp bieden bij bijvoorbeeld organisatieadvies, maar denk ook aan het scherp krijgen van ambitie en resultaat, projectmanagement, trainingen en coaching. We kunnen ook gehele processen begeleiden. Niet alleen projectontwikkeling, maar ook het begeleiden van de uitvoering. Overal waar ontwikkel-/ transformatievraagstukken liggen, kunnen we instappen.”

“Het leukste aan mijn werk is vooral wanneer je iets extra’s hebt kunnen neerzetten. Dus dat de klant zegt ‘ik had nooit gedacht dat we dit ook voor elkaar konden krijgen’. Daar krijgen zowel Petra als ik veel energie van. We staan dan ook te trappelen om samen duurzame resultaten neer te zetten. Veranderen is niet altijd even makkelijk. Maar geniet ook vooral van het proces.”

Wilt u meer informatie over wat TodayHR en/of Corine voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan onctact met ons op! Dit kan via E-mail: petra.boute@jobinvestmentgroup.nl of bel naar: 073-7113712.