Job blog: Dankzij Talentrix en Schadébo kan ik weer op eigen benen staan.

De samenwerking tussen Talentrix en Schadébo is een van de succesverhalen waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk gaan. Zo ook Michael, die werkervaring opdeed binnen de muren van Talentrix en al binnen een paar maanden een reguliere baan vond.

Michael kwam begin mei via WeenerXL voor het eerst in aanraking met Talentrix. “Ik ben hier aan de slag gegaan als Productiemedewerker”, vertelt Michael. “Mijn taken waren producten in elkaar zetten, sorteren, controleren en inpakken. Elke dag deden we wat anders.”

“Het was belangrijk voor me om weer vlieguren te maken”

“Ik heb jarenlang in de bouw gezeten, dus werken zat er altijd wel in. Maar het was belangrijk voor me om weer vlieguren te maken en om weer te wennen aan de omgang met collega’s. Daarbij had ik goed contact met Nick, mijn jobcoach. Als er wat was, kon ik altijd bij hem terecht. Werken bij Talentrix was dan ook echt het opstapje dat ik nodig had.”

Al na enkele maanden kon Michael de volgende stap maken richting een reguliere baan. Inmiddels is Michael werkzaam bij Schadébo, een groothandel in onder meer vloeren en aluminiumprofielen en producent van maatwerk insectenwering, gevestigd in Den Bosch.

Dat was in het begin wel even wennen. “Het is een heel ander soort werk (profielen zagen/ aanmeten en ramen en horren maken). Maar het bevalt me erg goed. Ik ben weer lekker bezig en werk hier graag. Wat dat betreft kan ik dankzij Talentrix en Schadébo nu weer op eigen benen staan.”

“Per persoon kijken we wat de mogelijkheden zijn”

Koos de Looff (algemeen directeur van Schadébo) is te spreken over Michael. “Michael heeft een goed technisch inzicht. Hij pakt zijn taken goed op en toont waar kan initiatief. Michael is niet alleen iemand die geschikt is voor het werk, maar die ook perfect past binnen ons bedrijf.”

Het is belangrijk om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn en dus om te investeren in mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, vindt Koos. “Deze afstand heeft vaak niets te maken met wat mensen kunnen. Per persoon kijken we wat de mogelijkheden zijn. Daarbij worden we goed geholpen door Talentrix. Samen hebben we goed afgekaderd wat we nodig hebben. Er wordt meegedacht en de communicatielijnen zijn kort. Daar spreekt veel positiviteit uit.”

“Er is van beide kanten altijd sprake geweest van een grote betrokkenheid”, zegt Koos, die een samenwerking met Talentrix dan ook echt aanraadt. “Het is belangrijk om van tevoren goed te weten welk type medewerker je nodig hebt. Maak het niet te ingewikkeld en denk niet te veel in problemen, maar werk samen een helder plan uit om vervolgens daarmee succesvol te zijn.”

Nieuwsgierig geworden naar wat Talentrix voor u/ uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Ralph van Iersel, Commercieel Directeur Job Investment Group via mail of bel.